brengt je in beweging

Respons en Sport zorgt

Respons

Vechtsport als basis. 

Vechtsport heeft een toegevoegde waarde voor je persoonlijke ontwikkeling. Door de rdirecte vormen van contact leer je op een speelse en fysieke manier jezelf kennen en rekening houden met elkaar.
Je leert thema’s uit de vechtsport kennen zoals grenzen stellen, respect hebben voor een ander, zelfbeheersing en incasseringsvermogen.En bovenal hartstikke leuk om te doen en gezond voor je lichaam. We leren kinderen geen gevechtstechnieken en gevechtshandelingen aan.

De Respons lessen op school worden verzorgd door speciaal opgeleide Respons- trainers die verbonden zijn aan Boksteam Assen en weerbaarheidscentrum Mental Progress   

Sport Zorgt

Naar verwachting zullen de meeste kinderen de Respons lessen goed doorlopen. Kinderen die tegen zaken als verminderde weerbaarheid, laag zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld, etc. aanlopen, kunnen verder in het blok Sport Zorgt. Dit gebeurd uiteraard in samenspraak met de ouders/ verzorgers.
Sport Zorgt lessen vinden plaats op de school en in kleine groepen waar het kind gericht aan de genoemde punten kan werken. In geval van gedragsproblemen kan het kind intensiever begeleid worden in het weerbaarheidscentrum. In specifieke gevallen zou het kind via MINDCARE Assen via jeugdhulpverlening hulp op maat kunnen krijgen. 

NIVM (Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij) 

De methode Respons en de daaraan gekoppelde lessenreeksen zijn ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij. www.nivm.nl